Hvordan velger jeg riktig propell til min påhengsmotor eller drev?

Propellvalg er mere komplisert enn hva de fleste tror, og det kan også påvirke mye mer av båtens egenskaper enn hva folk flest tenker.
bestill propell
propell
Hvordan velger jeg riktig propell
til min påhengsmotor eller drev?

Valg av propell

Propellvalg er mere komplisert enn hva de fleste tror, og det kan også påvirke mye mer av båtens egenskaper enn hva folk flest tenker. Derfor er det viktig at man får best mulig hjelp før man tar et valg om hvilken propell man skal bruke.
Veldig mange tar saken i egne hender og gjør noen søk på nettet for å finne en kjapp veiledning eller tommelfinger-regel de baserer valget sitt på, og dermed blir sjansen stor for at man kaster bort pengene sine. 

Deretter bør man spørre seg selv: 

  • Hvilke av båtens egenskaper ønsker jeg å framheve?
  • Hva er viktig for meg i måten jeg bruker båten min mest til, og hva er mindre viktig?
  • Kommer båten lett nok i plan både med lite og mye last?
  • Bruker jeg båten såpass mye at forbruk er en viktig faktor, eller er kanskje toppfart og moro mere viktig for meg enn drivstofføkonomi?
  • Har jeg godt nok feste i vannet eller spinner propellen min seg løs i tide og utide?
Alle vil selvsagt ha mest mulig i pose og sekk, og da er riktig propellvalg ekstra viktig. Man kan ha et propellmerke i en gitt propelldimensjon kontra et annet propellmerke i akkurat de samme dimensjonene, og resultatet kan faktisk bli ganske så forskjellig.
Noen propellmerker er laget for toppfart og performance, mens andre propellmerker kan være laget for cruising og økonomi.
propell

Hva blør jeg gjøre?

Beste framgangsmåte er å kontakte noen som har erfaring på dette området som kan veilede i riktig retning, og som aller helst kan gi en garanti bak den anbefalingen de gir.

Ta kontakt med oss for å få hjelp til å finne propellen som gir deg best glede av motoren din.

VALG AV PROPELL TIL BÅTEN

Propell er en maskindel som består av minst 2 propellblader. De fleste propeller har i dag enten 4 blader eller 3 blader. For at du skal få utnyttet båten etter ditt behov så bør du kjøpe propell etter hvordan du ønsker å bruke båten. Propellen må tåle antall hestekrefter som du har i motoren, i tillegg til vekten av båten din.

SEVEN SEAS
Linker

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Personvern preferanser
Når du besøker vår nettside, kan det hende at det lagres informasjon gjennom nettleseren, gjennom et spesifikt tjeneste, vanligvis informasjonskapsler. Her kan du endre dine preferanser. Vennligst husk at ved å blokkere noen typer informasjonskapsler, kan det ha innvirkning på opplevelsen av vår nettside og tjenestene vi tilbyr.
Verified by MonsterInsights